›› Home ›› Nieuws

Nieuws

Opening of the First Parliamentary Summit of the International Crimea Platform

Opening of the First Parliamentary Summit of the International Crimea Platform

De Krim is Oekraïens en Ruslands acties zijn illegaal en onmenselijk, voor ons is dat zonneklaar. Lees hier mijn tussenkomst van op de interparlementaire top ‘Crimea Platform’, waar parlementen van over de hele wereld vandaag samenkomen om de Russische invasie van Oekraïne te veroordelen en een verder actieplan te bespreken om een einde te maken aan de al meer dan 8 maanden durende gruwelijke oorlog: Lees meer...


Dhosis Cultuur III

Dhosis Cultuur III

Een D'Hosis Minard! En wat voor één! Dankzij de fantastische directrice en onze gids van de dag, Nathalie De Neve , kent de Minardschouwburg geen geheimen meer voor ons!


YOUCA Action Day

YOUCA Action Day

Voor één dag is Evi Lourdon eerste burger van het land! Voor de YOUCA Action Day zal Evi vandaag met mij meelopen. Ik betaal haar loon, dat integraal naar het goede doel gaat. Volg Evi haar dag op al mijn kanalen!


Snelheidsverlaging voor vrachtwagens op viaduct Gentbrugge

Snelheidsverlaging voor vrachtwagens op viaduct Gentbrugge

Het is officieel: er komt een snelheidsverlaging naar 70 km/u voor vrachtwagens op het viaduct van Gentbrugge aan de E17! Voor personenwagens blijft de snelheid 90 km/u. Op die manier wordt de geluidsoverlast nog verder beperkt en komt minister Lydia Peeters tegemoet aan een vraag van diverse actiegroepen die ik persoonlijk bij haar opvolgde vanuit het Vlaams Parlement. Zo verzoenen we de verkeersveiligheid met de verkeersleefbaarheid!
 


Met de blik op de toekomst

Met de blik op de toekomst

Tijdens mijn toespraak bij de openingszitting van de Senaat herhaalde ik mijn recente oproep voor verantwoordelijk leiderschap. “Maar binnen die beleidsmarge, hoe klein die soms ook mag zijn, verwachten burgers van ons wel verantwoordelijkheidszin en doelgerichtheid. Ze verwachten dat we oplossingsgericht denken en handelen.
Onlangs deed ik die oproep, en ik wil die hier herhalen. Omdat ik geloof dat ook jullie zich zorgen maken, als jullie naar het politieke leven vandaag kijken.
 

Lees meer...


Hervormingen Senaat

Hervormingen Senaat

It’s only common sense dat we als politici op onszelf besparen in deze tijden. Op basis van het plan om de Senaat af te bouwen, waar ik sinds mijn aanstelling aan werk, kan de federale regering de komende twee jaar 15 miljoen euro besparen. En vooral, we zetten zo grote stappen vooruit om de Senaat na 2024 te hervormen.

 

Lees meer...


Ambitie!

Ambitie!

Gent heeft al langer de ambitie om door middel van een doordacht evenementenbeleid het aanbod aan evenementen wat te sturen. Zo kunnen we zorgen dat onze stad bruist, maar dat niet ten koste gaat van de leefbaarheid. Ik ben een centrumbewoner, ik weet wat het is als mijn stad overspoeld wordt met evenementen, maar de stad moet ook leven. Net daarom is er een kader nodig. De schepen is het alvast helemaal met mij eens!


We laten de lichten van onze kunstenaars en artiesten niet doven!

We laten de lichten van onze kunstenaars en artiesten niet doven!

Mijn oproep voor snelle en efficiënte steunmaatregelen voor de cultuursector is niet in dovemansoren gevallen, er komt een energiepremie voor cultuurinfrastructuur! Het zijn ontzettend moeilijke tijden voor iedereen, ook voor de cultuursector die na de coronaklap opnieuw moet vechten om te overleven. Een plan voor begeleiding op maat was dan ook nodig. Dat komt er nu in de vorm van een energiepremie, inflatiecorrectie en de versnelde uitrol van de energietransitie!
 


Dhosis Cultuur III

Dhosis Cultuur III

Ontdek de Minard tijdens een nieuwe Dhosis Cultuur! Op zondag 23 oktober bezoeken we een echt Gents monument, de Minardschouwburg. We worden ontvangen door de directeur herself, de fantastische Nathalie De Neve. Het enige wat jij moet doen is je inschrijven. Verzamelen geblazen dus op 23/10 om 10u aan de inkom van de Minard!


'Mijn lief zou me aanraden me niet te mengen in het politieke moddergevecht. Maar dat kan ik niet meer'

Something is rotten in the state of Belgium. De krantenkoppen deze week schetsten een deerniswekkend beeld van het politieke leven. Onze justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) leeft ondergedoken na een mislukte ontvoeringspoging. Viceminister-president Hilde Crevits (cd&v) neemt enkele dagen platte rust nadat ze het bewustzijn verloor tijdens een ellenlange onderhandeling. De septemberverklaring van de Vlaamse regering werd uitgesteld door politiek gekrakeel, dat vandaag een maat voor niks blijkt te zijn geweest. Lees meer...


<<  1   2   3   4   5   10   25   43     >>