Welkom ››

Beste bezoeker,

Van harte welkom op mijn website. Sinds 2 januari 2013 ben ik verkozen als gemeenteraadslid van onze fantastische stad. Op 14 oktober 2018 werd ik opnieuw verkozen als gemeenteraadslid. Als fractievoorzitter van de Gentse Open Vld fractie wil ik er de komende jaren opnieuw volledig voor gaan!

Op 18 juni 2019 legde ik de eed af als Vlaams volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. Vanuit dat parlement werd ik deelstaatsenator, en op 13 oktober 2020 werd ik de jongste voorzitter van de Senaat ooit. Ook in Brussel zal ik er de komende jaren volledig staan voor jullie! 

Sinds januari 2022 ben ik bovendien ondervoorzitter van de liberale partij Open Vld. Het is met oneindig veel enthousiasme dat ik de liberale waarden in ons land zal beschermen en versterken. 

Via deze weg wil ik jullie op de hoogte houden van mijn initiatieven en tussenkomsten in Gent, Vlaanderen en België. Neem gerust een kijkje en misschien tot binnenkort!


Stephanie

Nieuws ››

Open Vld Gent zoekt fractiemedewerker!

We zoeken een nieuwe collega bij de fractie van Open Vld Gent. Zoals een kabinet een schepen ondersteunt, gebeurt dat vanuit het fractiesecretariaat voor de gemeenteraadsleden. Lees meer...

Interview op Radio 1 over kunstwerk Fabre

Op Radio 1 over waarom het fout zou zijn om het kunstwerk van Jan Fabre weg te halen uit het Vlaams Parlement.
Als je het werk van Fabre weghaalt, maak je de belangrijke dialoog die we rond seksueel geweld moeten opstarten onmogelijk. We moeten een cultuur creëren waarin mensen zich veilig voelen om te praten, waarin slachtoffers naar buiten durven komen.
 

Vandaag trek ik aan de alarmbel in Knack!

Jullie weten dat ik heel trots ben op ons land. We falen echter mateloos in de aanpak van roofkunst, en we moeten dit ook zeggen en aanpakken. Ons land is het eldorado van de roofkunst, de valse kunst en de gestolen antiek. Het is hoog tijd om actie te ondernemen, en de klok terug te draaien. De Cel gestolen Kunst en Antiek moet een doorstart krijgen. Nog langer blijven stilzitten staat gelijk aan schuldig verzuim.
 

››   Meer nieuws