›› Home ›› Nieuws

Nieuws

Overleg met de Kroatische parlementsvoorzitter

Overleg met de Kroatische parlementsvoorzitter

Dit is de opstelling voor België - Kroatië!! Althans, voor mijn overleg met de Kroatische parlementsvoorzitter, Gordan Jandroković. Naast parlementaire en Europese samenwerking hadden we het ook over de pronostiek voor de match van 1 december op het WK voetbal. Wat denken jullie, winst voor België?


de Gangmakers

de Gangmakers

Snelcursus democratie voor onze nieuwe lichting Gangmakers! We stomen de talentenacademie van Open Vld klaar voor het parlementaire werk. Wie weet zien we hen ooit wel terug als parlementslid, fractieleider of parlementsvoorzitter!


Dag van de ondernemer

Dag van de ondernemer

Ik ben een kind van ondernemers. Ik heb gezien hoe zwaar het is. Het was mijn drijfveer om in de politiek te gaan. Ondernemers worden in deze crisis extra zwaar geraakt. Ze moeten niet alleen hun eigen huizen verwarmen, maar ook hun zaak heeft extra kosten én ook hun werknemers willen hun facturen kunnen betalen.

Lees meer...


Alle goede dingen komen in drie!

Alle goede dingen komen in drie!

Ook voorzitsters van parlementen! Bärbel Bas, de derde vrouwelijke voorzitster van de Duitse Bundestag bracht Kamervoorzitster Eliane Tillieux en mezelf vandaag een bezoek voor een gesprek over de actuele uitdagingen voor België, Duitsland en Europa.

Lees meer...


Opening Zesdaagse

Opening Zesdaagse

De Gentse Winterfeesten zijn gestart!!! Heeeeerlijk om terug te zijn in een bomvol Kuipke voor de Zesdaagse met Mathias De Clercq en Alexander De Croo.


Make art, not war!

Make art, not war!

Op deze Koningsdag is het onze plicht om luid en duidelijk te zeggen: make art, not war!
Net dat is ook wat de Oekraïense fotograaf Maks Levin bezielde. Vandaag opent de Senaat een tentoonstelling van zijn oorlogsfoto’s. Hij vertelde het verhaal van zijn land, bracht de waarheid in beeld en zette zich in voor de vrede.
  Lees meer...


Jubileum van Actueel Denken en Leven Gent

Jubileum van Actueel Denken en Leven Gent

Of ik het slotwoord wou komen doen op het jubileum van Actueel Denken en Leven Gent? Uiteraard!
Als politica merk ik hoe de polarisatie toeneemt en hoe groot de kloof tussen burger en politiek is.
Dat is van alle tijden, maar we moeten er wel elke dag iets aan proberen doen.
  Lees meer...


Ready to rumble!!

Ready to rumble!!

Klaar voor 4 uur (!) estafette op de 20ste editie van de 4-urenlooplochristi in Lochristi! Ik doe dat gelukkig niet alleen, maar met volgend topteam: maatje Egbert Lachaert, liberale coureur Florian Vermeersch Official en schepen Sandro Di Nunzio.


De eeuwige vlam van onze vrijheid: lees mijn speech

De eeuwige vlam van onze vrijheid: lees mijn speech

Op Wapenstilstand spreek ik traditiegetrouw in herinnering aan de slachtoffers van voorbije oorlogen. Maar dit jaar voelt dat net iets wranger aan, nu er weer oorlog in Europa is. Lees hier mijn speech.  Lees meer...


Cultuur is geen sketch

Cultuur is geen sketch

Mijn cultureel hart bloedt als ik de uitspraken van Antwerps cultuurschepen Ait Daoud lees. Ik kan niet anders dan in de bres springen voor onze geliefde kunstenaars en artiesten. Lees hieronder mijn visie en oproep. Lees meer...


<<  1   2   3   4   5   10   25   43     >>