›› Home ›› Nieuws

Nieuws

Wereldaidsdag

Wereldaidsdag

Het is ondertussen meer dan 30 jaar geleden dat de wereldberoemde Freddie Mercury stierf aan aids.
30 jaar later sterven in ons land gelukkig nog weinig mensen aan aids. Dankzij onderzoek en sensibilisering! Steun je mee de strijd tegen hiv en aids?
 


Welgekomen aanpassing vergunning autovrij gebied!

Welgekomen aanpassing vergunning autovrij gebied!

De gemeenteraad keurde een belangrijk dossier goed! Als stad moeten we ons beleid constant bijsturen en verbeteren. De aanpassing van de vergunningen voor het autovrij gebied is daar het beste voorbeeld van.
Handelaars, burgers, organisatoren... kunnen voortaan makkelijker een uitzondering krijgen. Zo houden we onze binnenstad levendig, zonder een rem op ondernemen en organiseren.
 


In 2024 is België voorzitter van de EU!

In 2024 is België voorzitter van de EU!

Daarom komt Roberta Metsola, voorzitster van het Europees Parlement op bezoek in de Kamer en Senaat.
We bereiden samen het voorzitterschap van 2024 voor! Maar we moesten het onder ons, drie vrouwelijke voorzitsters, natuurlijk ook hebben over gender en vrouwen in de politiek.
 


Herdenking slachtoffers corona

Herdenking slachtoffers corona

Nog maar een jaar geleden raasde corona door ons land. Het lijkt veel langer… Gent herdenkt de slachtoffers met deze gedenksteen. Een minuut stilte die door merg en been gaat.


heraanleg Drongensesteenweg

heraanleg Drongensesteenweg

Hoe zit het nu met de heraanleg van de Drongensesteenweg? Dankzij minister Lydia Peeters komen er veilige fietspaden. Vanaf 2024 is het zo ver!


Open brief over #MeToo

Open brief over #MeToo

Samen met 120 andere vrouwen uit de Belgische politiek ondertekende ik een open brief over #MeToo. Beluister hier mijn interview op Radio 1, of lees het artikel in De Standaard via de link in de reacties!


D'Hosis Cultuur ging diep, héél diep!

D

 Maar iedereen is terug bovengeraakt (als ik juist geteld heb)! Deze groep waagde zich vandaag samen met mij aan vele trappen ondergrondse gangen, maar het was het helemaal waard! Gids Luc Van De Sijpe loodste ons door de tunnels onder het Citadelpark en de rijke geschiedenis van haar oorlogsbunkers. Dit succes overtroeven met de volgende D'Hosis Cultuur wordt moeilijk, maar we gaan het toch doen!


50 jaar liberale vrouwen: een strijd die nooit gewonnen is!

50 jaar liberale vrouwen: een strijd die nooit gewonnen is!

De strijd van deze generatie feministes is niet langer de strijd voor gelijkheid, maar wel voor gelijkwaardigheid. En de enige manier om die te bekomen is maatschappelijke mentaliteitswijziging. Die begint bij ieder van ons. Vrouwen onder elkaar: toon sisterhood. Steun elkaar, werk samen, eis je plaats op. Mensen met macht of invloed: pas regels aan. 
  Lees meer...


Zwitsers President Cassis is op staatsbezoek!

Zwitsers President Cassis is op staatsbezoek!

Ik had het met hem over onder andere het ingewikkelde België, en het misschien wel nog ingewikkeldere Zwitserland.


70 jaar verenigd in verscheidenheid

70 jaar verenigd in verscheidenheid

We vieren 7 decennia Europese democratie in actie - van de eerste vergadering in 1952 tot sterker dan ooit vandaag. Met een speciale ceremonie in Straatsburg vieren we de historische en wetgevende verwezenlijkingen van het Europees Parlement tijdens de afgelopen 70 jaar.

Lees meer...


<<  1   2   3   5   10   25   43     >>