›› Home ›› Nieuws

Nieuws

Ontsluiting weidecomplex De Campagne

Er wordt momenteel door de stadsdiensten naar de toegankelijkheid (en ontsluiting) van het weidecomplex De Campagne gekeken. Er is daarbij overleg met de buurtbewoners. Dat is een goede zaak. Men is er echter nog niet in geslaagd om de ongerustheid bij de omwonenden weg te nemen. Zij zijn daarbij niet gekant tegen de ontwikkelingen op de velden tussen Boskeet en Gijzelstraat, maar ze zijn wel van oordeel dat het geplande wandelpad te dicht bij de woningen staat ingetekend. Lees meer...

 


Coronapaspoort is dé oplossing voor cultuursector

Coronapaspoort is dé oplossing voor cultuursector

Vijftien maanden lang zaten ze op slot, onze cultuur- en evenementensector. Geen bezoekers, geen voorstellingen, en vooral geen inkomsten voor meer dan 170 duizend Vlamingen. Tot ze twee weken geleden een verlossende kreet konden slaken: EINDELIJK! De sector heropende en ons culturele en sociale leven herbegon.

Lees meer...

 


Cultuurcheques voor jongeren: twee vliegen in één klap!

Cultuurcheques voor jongeren: twee vliegen in één klap!

Niet alleen komt het ten goede van het mentaal welzijn van onze jonge mensen, bovendien vloeien de middelen door naar de hard getroffen cultuursector.Ik pleitte hier nog eens voor bij minister Jambon vandaag.
Spreker op de hoogmis van cultuur in Moerbeke

Spreker op de hoogmis van cultuur in Moerbeke
Wees gerust, ik ben geen misdienaar geworden, maar ik was wel spreker op de hoogmis van cultuur in Moerbeke! Hier werd namelijk het startschot gegeven van een pracht van een expo met een indrukwekkende affiche. Een inspiratie van het belang van cultuur in onze levens. Een inspiratie dat we de sector moeten blijven ondersteunen, ook na de pandemie, om sterk te staan in de wereld en sterk te staan in onze harten. Bedankt voor de uitnodiging Robby De Caluwé!


We werken aan België

We werken aan België

In de Senaat werd vandaag een bicamerale commissie opgericht om de staatsstructuur te evalueren. Veertien leden van de Kamer en veertien leden van de Senaat zoeken samen naar de pijnpunten tussen de regio’s en het nationale niveau, en reiken mogelijke oplossingen aan. Ik heb de vergadering afgetrapt met een duidelijke speech die je via deze link kan herbekijken!

Lees meer...

 


Meer nieuws over de toekomstige Spanjeveerbrug!

Meer nieuws over de toekomstige Spanjeveerbrug!
Vlaanderen investeert 2 miljoen in de brug. Maar, bouwen vraagt ook tijd. Ik vroeg minister Lydia Peeters naar de impact van de werken en kwam te weten dat de verbinding tussen Mendonk en Sint-Kruis Winkel 10 maanden gescheiden zal zijn. Daarna kunnen we allemaal de vruchten plukken van een nieuwe sterkere en duurzamere brug!

  Lees meer...

 


Wat een eer!

Wat een eer!

Zonet werd ik in de Senaat aangeduid als ambassadrice voor België in de Women Political Leaders, een netwerk van politica’s van over de hele wereld die samenwerken aan meer gelijkwaardigheid in de politiek.
Samen op de barricades voor vrouwenrechten!

Samen op de barricades voor vrouwenrechten!

Aan de vooravond van het Forum Génération Egalité werd ik samen met deze power women uitgenodigd op de Franse Ambassade. Bedankt voor de uitnodiging Ambassade de France en Belgique!
Welkom Aleksa Bečić!

Welkom Aleksa Bečić!

Samen met Eliane Tillieux ontving ik vandaag de president van het parlement van Montenegro. We hadden het o.a. uitgebreid over samenwerking in de strijd voor gendergelijkheid en de kandidatuur van Montenegro voor de Europese Unie. Aleksa Bečić en ik bleken alvast iets gemeenschappelijk te hebben: we zijn beide de jongste voorzitters ooit van onze parlementen.
Vlaams Parlement veroordeelt anti-regenboogwet

Vlaams Parlement veroordeelt anti-regenboogwet
Samen met parlementsleden van Groen, N-VA, CD&V en Vooruit veroordeelde ik in het Vlaams Parlement de discriminerende wetten die in Hongarije werden ingevoerd. Hongarije draait de klok terug en moet daar de gevolgen van dragen. Rechten van de regenbooggemeenschap zijn mensenrechten, en als iemand in Europa niet vrij is, is niemand vrij. Lees meer in Knack.


<<  1   2   3   5   10   25   27     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.