›› Home ›› Nieuws ›› Thema

Nieuws

'Parlementslid Stephanie D'Hose vraagt om Kunst aan Zet, de renteloze kunstlening, te verlengen en versterken'

Vorige week opende de Belgian Art & Design Fair in Gent. De positieve resultaten van Kunst aan Zet waren ‘the talk of the town’. Hiermee kan je renteloos een kunstwerk aankopen. Ik pleitte er tijdens de plenaire vergadering voor om dit instrument verder te zetten alsook te versterken. Lees meer...

 


Tandje bijsteken in de aanpak van roofkunst!

Tandje bijsteken in de aanpak van roofkunst!
Vlaanderen hinkt in vergelijking met onze buurlanden achterop in de aanpak van roofkunst, we moeten hier absoluut een tandje bijsteken! Minister Jan Jambon beloofde mij in de commissie Cultuur hier een prioriteit van te maken.


Voka-zomerstage

Voka-zomerstage
Wat een ervaring! Dankzij de Voka-zomerstage kon ik een werkdagje meevolgen bij MaisonRouge in Gent. Fantastisch om de eventsector te zien opveren na zoveel tegenslag!


Coronapaspoort is dé oplossing voor cultuursector

Coronapaspoort is dé oplossing voor cultuursector

Vijftien maanden lang zaten ze op slot, onze cultuur- en evenementensector. Geen bezoekers, geen voorstellingen, en vooral geen inkomsten voor meer dan 170 duizend Vlamingen. Tot ze twee weken geleden een verlossende kreet konden slaken: EINDELIJK! De sector heropende en ons culturele en sociale leven herbegon.

Lees meer...

 


Cultuurcheques voor jongeren: twee vliegen in één klap!

Cultuurcheques voor jongeren: twee vliegen in één klap!

Niet alleen komt het ten goede van het mentaal welzijn van onze jonge mensen, bovendien vloeien de middelen door naar de hard getroffen cultuursector.Ik pleitte hier nog eens voor bij minister Jambon vandaag.
Spreker op de hoogmis van cultuur in Moerbeke

Spreker op de hoogmis van cultuur in Moerbeke
Wees gerust, ik ben geen misdienaar geworden, maar ik was wel spreker op de hoogmis van cultuur in Moerbeke! Hier werd namelijk het startschot gegeven van een pracht van een expo met een indrukwekkende affiche. Een inspiratie van het belang van cultuur in onze levens. Een inspiratie dat we de sector moeten blijven ondersteunen, ook na de pandemie, om sterk te staan in de wereld en sterk te staan in onze harten. Bedankt voor de uitnodiging Robby De Caluwé!


Belastingbetaler betaalt afgelaste concerten Live Nation: lijst met voorschotten baart zorgen

Belastingbetaler betaalt afgelaste concerten Live Nation: lijst met voorschotten baart zorgen
De lijst met organisaties die een overheidswaarborg krijgen, roept vragen op binnen de Vlaamse meerderheid. Lees meer...

 


"J'ai les clés": kunst in de Senaat

"J
Het programma "J'ai les clés" van de Franstalige zender RTBF gaat op zoek naar de mooiste pareltjes uit ons Belgische kunstpatrimonium, en uiteraard kwamen ze ook in de Senaat terecht. Doorheen de eeuwen bouwde men hier een indrukwekkende collectie uit. In normale tijden kan iedereen die bezoeken, maar tot dat weer kan kunnen jullie op deze manier een blik achter onze schermen werpen! Lees meer...

 


Bezoekersaantallen musea meer dan gehalveerd in 2020

Bezoekersaantallen musea meer dan gehalveerd in 2020
De pandemie maakt overal slachtoffers, zelfs in ons erfgoed. Op het Gentse MSK na, dat door de grote interesse in het Van Eyckjaar meer bezoekers mocht verwelkomen dan het jaar voordien, kelderden de bezoekerscijfers van de Vlaamse musea. De Vlaamse regering ondersteunt de versnelde digitalisering van de collecties en houdt rekening met de impact van de crisis bij het verdelen van de werkingssubsidies. Lees meer...

 


'Subsidies op de schop? Wat we wél nodig hebben is een centrale databank'

Denken dat het gat in de Vlaamse begroting kan gedicht worden door subsidies op de schop te nemen, is dwalen. Ik kroop in mijn pen en schreef een opiniestuk voor Knack. Klik hier om het artikel te bekijken.


<<  1   2   3   5   8     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.