›› Home ›› Nieuws ›› Thema

Nieuws

'Mijn lief zou me aanraden me niet te mengen in het politieke moddergevecht. Maar dat kan ik niet meer'

Something is rotten in the state of Belgium. De krantenkoppen deze week schetsten een deerniswekkend beeld van het politieke leven. Onze justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) leeft ondergedoken na een mislukte ontvoeringspoging. Viceminister-president Hilde Crevits (cd&v) neemt enkele dagen platte rust nadat ze het bewustzijn verloor tijdens een ellenlange onderhandeling. De septemberverklaring van de Vlaamse regering werd uitgesteld door politiek gekrakeel, dat vandaag een maat voor niks blijkt te zijn geweest. Lees meer...


Gearriveerd in de Japanse Senaat

Gearriveerd in de Japanse Senaat

Hier ga ik in gesprek met mijn Japanse ambtgenoot, Hidehisa Otsuji. Omdat diplomatie in tijden van crisis en oorlog in Europa des te belangrijker is. Japan toont zich solididair met het Westen inzake de Russische invasie van Oekraïne en nam eveneens sancties tegen Rusland. Vandaag bevestigen we dat verenigd front waarin de liberale democratie en vrijheid centraal staan.


Staatsbegrafenis Shinzo Abe in Japan

Staatsbegrafenis Shinzo Abe in Japan

We eren de nalatenschap van voormalig Japans Premier Shinzo Abe: een vrije Indo-Pacifische regio. Als officiële vertegenwoordiger van België, ter vervanging van premier De Croo, was ik aanwezig op de staatsbegrafenis van oud-premier Abe, die begin juli werd doodgeschoten bij een campagne-event. Lees meer...


Niet het gepaste moment

Niet het gepaste moment

Enkele maanden geleden werd in mijn thuisstad Gent een nieuw café geopend. De eigenaars noemden het “de kleinste gay bar ter wereld”. Het was een heel klein rijhuisje, slechts drie verdiepen op een paar vierkante meter. En “gay” moest je niet interpreteren als homoseksueel, maar eerder in de oude Engelse betekenis van het woord. Als vrolijk, en zorgeloos. Als gelukkig.

Lees meer...


Mijn oproep op de EuroPride, maar ook aan jullie thuis

Mijn oproep op de EuroPride, maar ook aan jullie thuis

“But most of all. Most of all, we cannot cease our fight. We need to repeat, time after time, that all citizens in a free society are equal. Equal rights have taken a long time to enforce. And in the grander scope of history, they have only just arrived. If we don’t keep fighting, we just might lose them.”
Dit is mijn oproep. Vandaag op de EuroPride, maar ook aan jullie thuis. Zodat iedereen zichzelf kan zijn. Wie je ook bent, waar je ook bent.
 


Bezoek aan de voorzitter van het Servische parlement

Bezoek aan de voorzitter van het Servische parlement

Voor echte verandering heb je niet alleen activisme nodig, maar ook wetgeving. Daarom zal ik vandaag op de EuroPride niet enkel speechen over de rechten van de regenbooggemeenschap, maar begin ik de dag met een bezoek aan de voorzitter van het Servische parlement. Een goed en constructief gesprek met Vladimir Orlić in het licht van de heropstart van fundamentele hervormingen die nodig zullen zijn voor de EU toetreding van Servië.


Europride, here we come!

 Europride, here we come!

Europride? BelgradePride - EuroPride 2022 is een internationaal event van de regenbooggemeenschap dat sinds 1992 jaarlijks georganiseerd wordt door de European Pride Organisers Association, een Europese koepelorganisatie die 105 organiserende comités van regenboog-pride-evenementen in 33 landen verenigt, waaronder de Belgian Pride en de Antwerp Pride! Lees meer...


Hulde gebracht aan de oorlogsslachtoffers tijdens de Canadese, Poolse en Britse herdenking in Maldegem

Hulde gebracht aan de oorlogsslachtoffers tijdens de Canadese, Poolse en Britse herdenking in Maldegem

Tijdens deze momenten denk ik ook aan Oekraïne en hoe ze daar moedig vechten tegen de waanzin van Putin. Laat ons hen blijven steunen. Ze vechten voor vrijheid. Voor democratie. Voor vrede.


Stakingsdreiging is een molotovcocktail voor onze economie

Stakingsdreiging is een molotovcocktail voor onze economie

Iedereen lijdt onder deze crisis. Van de burger, tot de kleine zelfstandige, tot onze KMO's en de grote bedrijven. Maar de economie nu lam leggen is de slechts mogelijke oplossing. Onze bedrijven en economische sector zijn net nodig om uit deze crisis te geraken.
Bekijk het fragment uit Ter Zake op Canvas hier.


Word jij mijn nieuwe stagiair?

Word jij mijn nieuwe stagiair?

GEZOCHT: GEDREVEN STAGIAIR (M/V/X) MET PROACTIEVE HOUDING EN CREATIEVE IDEEËN! Lees meer...


<<  1   2   3   5   10   16     >>