›› Home ›› Vragen-en-tussenkomsten ›› Thema

Zitbanken Kalandeberg

20 maart 2019

Eerder informeerde ik al een aantal keer naar de vernieuwing van de verouderde plastic zitbanken op de Kalandeberg.

Eind 2015 luidde het antwoord dat het plein van de Kalandeberg in een globale aanpak voor het Centrum zou worden meegenomen. Het plein zou in 2017 worden aangepakt. In het najaar van 2017 ben ik hier nogmaals op tussen gekomen en toen mikte men op de tweede helft van 2018. De Kalandeberg zou bovendien de primeur krijgen van nieuwe zitbankprototypes. Intussen zijn we voorjaar 2019, maar zijn de werken nog niet gestart.

Ik stelde daarom nogmaals de vraag aan Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw, Filip Watteeuw wanneer effectief gestart zal kunnen worden met de heraanleg, inclusief vernieuwing zitbanken, van het plein van de Kalandeberg.

Het antwoord van Filip Watteeuw leest u hier:

Het was inderdaad voorzien om de banken nog te vervangen  in het najaar van 2018, maar de ontwikkeling van het zitbankprototype zal helaas pas half april beschikbaar zijn. Dat hebben we recent vernomen van de externe ontwerper. 

Ondertussen heeft de Dienst Wegen ook overleg gepleegd met de Groendienst en de Jeugddienst omdat we in de aanpak van de Kalandeberg ook graag wat meer verharding wegnemen en een spelprikkel integreren. Een laatste overleg heeft daarover vandaag toevallig nog plaatsgevonden. 

Het plan is om de bestaande banken te vervangen door 4 nieuwe banken in een U-opstelling, geflankeerd door een kleine groenzone waarin de bestaande boom en de spelprikkel worden geïntegreerd. 

De aanleg zal door eigen personeel uitgevoerd worden en staat gepland nog voor de zomer van dit jaar. 

Dus we zullen nog voor de zomer samen de bank kunnen delen.