›› Home ›› Vragen-en-tussenkomsten ›› Thema

Toelage verfraaiing handelspanden

25 november 2013

Om het imago, de uitstraling en de aantrekkingskracht van winkelgebieden te verbeteren verleent Stad Gent sedert enkele jaren een financiële ondersteuning voor de verfraaiing en het bewoonbaar maken van handelspanden. Handelaars kunnen op de ondersteuning beroep doen voor o.a. de verfraaiing van de gevel van hun pand, het voorzien van een aparte toegang voor het wonen boven winkels, etc.

De premie voor gevelrenovatie was de voorbije jaren al relatief succesvol, zo succesvol dat er geruchten circuleren dat de er geen premies meer zouden kunnen aangevraagd worden omdat de voorziene kredieten uitgeput zijn.

  • Kan de schepen deze geruchten al dan niet bevestigen?
  • Hoeveel middelen werden voor de verfraaiing van handelspanden in de begroting voorzien? Hoeveel toelagen werden dit jaar aangevraagd en voor welk bedrag?
  • Welke maatregelen zal de schepen desgevallend nemen om de continuïteit van deze, succesvolle en waardevolle, tegemoetkoming te garanderen?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Het antwoord op deze vraag in het Vragenuurtje van de Gemeenteraad van 25/11/2013 kan u beluisteren op http://gent.raadsinformatie.be.