›› Home ›› Vragen-en-tussenkomsten ›› Thema

Renovatie Pontbrug

13 juni 2016

In januari startte de aannemer met de langverwachte renovatie van de Pontbrug in Drongen. De werken zullen ongeveer een half jaar duren. Na de voltooiing van de werken zou de brug opnieuw geschikt zijn voor verkeer tot 44 ton en zou de tijdelijke noodbrug verwijderd worden.

Concreet heb ik volgende vragen:

  • Wat is de huidige stand van zaken van deze renovatie?
  • Wanneer zal de Pontbrug opnieuw toegankelijk zijn voor het verkeer?
  • Wanneer zal de tijdelijk noodbrug kunnen worden afgebroken?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

De renovatie is reeds ver gevorderd. De onderzijde werd volledig aangepakt, nu werkt men aan de betonnen bogen. Begin juli zal de brug opgevijzeld worden en de oplegtoestellen, waarop de brug rust, vervangen worden.

Volgens de huidige planning en voortgang van de werken zal de brug eind augustus afgewerkt zijn en kan deze opnieuw worden opengesteld voor verkeer.

Met de heraanleg van Drongenplein wordt de wegenis tot aan de gerenoveerde brug vernieuwd. Om de werken daar te kunnen uitvoeren en de bereikbaarheid van de Assels te garanderen zullen we de noodbrug nog tijdelijk inschakelen gedurende de werken daar.

De noodbrug zal dan ook nog tot in de zomer 2017 zeker aanwezig zijn.

Nadien zal voor de ontmanteling van de noodbrug moeten afgestemd worden met het Belgische leger wanneer zij deze taak kunnen inplannen.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken