›› Home ›› Vragen-en-tussenkomsten ›› Thema

Kalender voor het Nachtleven

12 oktober 2015

Er zijn bestaan verschillende kanalen (zowel digitaal als gedrukt) om in Gent zicht te krijgen op de actuele culturele agenda. Dit zijn echter allemaal kalenders waar alle culturele activiteiten (tentoonstellingen, concerten, films…) worden in opgenomen. Er is echter geen specifieke aparte kalender voor het nachtleven in Gent met bvb. cluboptredens, DJ-sets, fuiven...

Er bereikten mij signalen dat de sector dit echt wel als een meerwaarde zou zien (hetzij gedrukt, hetzij digitaal, hetzij beide).

Is de schepen bereid het concept van een kalender voor het nachtleven in Gent te onderzoeken?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Alle culturele agenda’s die worden aangemaakt, gebruiken de UIT-databank als bronbestand.  In de UIT-databank is een rubriek ‘party of fuif’ voorzien. Organisatoren van fuiven en party’s kunnen in die rubriek al hun evenementen aankondigen. Via uitingent.be kunnen geïnteresseerden fuiven en parties terugvinden. Uiteraard is het aanbod dat er terug te vinden is volledig afhankelijk van wat de organisatoren zelf online plaatsen.  Onder andere Charlatan en Vooruit plaatsen consequent al hun fuiven en parties in de UIT-databank.

Uitingent.be is een zeer degelijk instrument dat door organisatoren en geïnteresseerden zeer goed gebruikt wordt.  Het is aan de organisatoren van parties en fuiven om dit instrument ook te gebruiken zodat via dit kanaal een volledigere kalender van fuiven en parties terug te vinden is.

Annelies Storms
Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen