›› Home ›› Vragen-en-tussenkomsten ›› Thema

Het grote wereldreizigersboek

4 maart 2013

Vanaf 12 februari 2013 is het “Het grote wereldreizigersboek” van uitgevering Lannoo beschikbaar in de boekhandel. Een lijvig fotoboek van 400 bladzijden brengt de lezer naar de mooiste bezienswaardigheden en meest intrigerende landschappen. In zo’n boek kan onze prachtige stad uiteraard niet ontbreken. En inderdaad, Gent wordt vermeld in één beweging met Brugge en Antwerpen. Over de volledige lengte van de pagina wordt een foto van Gent getoond.

Tot zover de vreugde, want tot mijn verbazing wordt er een foto van de Gras- en Korenlei, vol geparkeerd met auto’s, getoond! We kunnen dus enkel concluderen dat uitgeverij Lannoo over sterk verouderde foto’s van Gent beschikt. Heeft uitgeverij Lannoo in het kader van de opmaak van dit boek contact gehad met de Gentse stadsdiensten? Kon deze fout vermeden worden?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord van burgemeester Termont

Onze diensten stadsmarketing en stadsfotografie hebben geen vraag gekregen van de uitgeverij Lannoo om foto's aan te leveren voor deze publicatie. In de toekomst zal een dergelijk probleem zich niet meer voordoen aangezien de Stad Gent over een beeldbank zal beschikken waarop recente foto's van de Stad Gent staan die gedownload kunnen worden. Deze beeldbank is momenteel enkel bruikbaar voor de eigen stadsdiensten maar zal eind 2013 online gaan. Wie dan via internet foto's over Gent zoekt, zal op deze beeldbank terecht kunnen.