Kastjes in Stadhuissteeg

19 oktober 2021

De kastjes die aan de muur in de Stadhuissteeg hangen zijn leeg en staan vol met graffiti. Dit oogt niet mooi in het straatbeeld.

Ik vroeg schepen voor evenementen Storms daarom of deze kastjes in ere hersteld kunnen worden om ze opnieuw te gebruiken om culturele activiteiten aan te kondigen.

Het antwoord van de schepen:

De kastjes in de Stadhuissteeg zijn bij beslissing van het CBS van 15 april 2021 toegekend aan de VZW Nucleo in het kader van het project “Blanco”, waarbij “onbenutte plekken in Stad Gent gebruikt worden om kunstenaars met hun werk in dialoog te laten treden met de wereld buiten het atelier”.

In het kader hiervan werd het schrijnwerk van de kastjes enkele maanden terug aangepakt. De graffiti op het glas wordt in de komende weken (voorzien eind oktober/begin november) opnieuw verwijderd.

Nucleo wil tegen het jaareinde de kastjes effectief in gebruik nemen door er kunstwerken in te plaatsen. Dit kadert in hun tentoonstellingsinitiatief ‘Blanco’, waarbij ze op verschillende locaties in de Stad (op publiek domein) kleinschalige presentatieplekken voor beeldende kunsten voorzien. Meer info: https://www.nucleo.be/blanco/index/nl