Bevraging toerisme in Gent

10 augustus 2017

Eind mei stuurde iVOX een uitnodiging uit om deel te nemen aan een online bevraging over de voor- en nadelen van toerisme? Wat moet er veranderen, wat moet blijven? Hoe men de toekomst ziet van Gent? De bevraging werd georganiseerd door het stadsbestuur, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen.

Concreet heb ik hierover volgende vragen:

  • Hoeveel respondenten namen deel aan de bevraging?
  • Wat was het resultaat van de bevraging?
  • Welke conclusies worden hieruit getrokken en op welke manier zal hiermee rekening gehouden worden in het toekomstig toeristisch beleid in Gent?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Dit onderzoek is een initiatief van Toerisme Vlaanderen. Voor Brugge werd dergelijk onderzoek vorig jaar al gevoerd, en Toerisme Vlaanderen heeft vervolgens ook de andere kunststeden Antwerpen, Leuven, Mechelen en Gent voorgesteld om een gelijkaardig onderzoek te voeren bij hun bewoners.

Ze hebben daarbij onze medewerking gevraagd en gekregen. De vragen werden in onderling overleg verfijnd en wij kregen nu van Toerisme Vlaanderen de bevestiging dat de medewerker die het onderzoek coördineert terug is uit verlof en dat het onderzoek de finale fase nadert. De eerste resultaten zullen door Toerisme Vlaanderen eerst intern teruggekoppeld worden op het maandelijks overleg tussen de directeurs van de kunststeden volgende week. Vervolgens zal in samenspraak met de kunststeden beslist worden wanneer de Minister voor Toerisme Ben Weyts en de steden het resultaat zullen communiceren.

Annelies Storms
Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.