Opération Coup de Poing op beiaard van Belfort

6 februari 2017

Vorige week vernamen we het trieste nieuws dat Gent met het overlijden van Rembert De Smet opnieuw één van zijn muzikanten heeft verloren. Deze veelzijdige artiest zal zeker in onze stad enorm gemist worden. Gent was een van zijn grote liefdes, en hij was een vaste waarde op de Gentse podia.

Als eerbetoon werd er in het stadhuis een rouwregister geopend. Maar misschien kunnen we ons eerbetoon aan deze getalenteerde Gentse artiest ook op muzikaal vlak uiten door een nummer van Rembert De Smet, op de beiaard van het Gentse Belfort te laten weerklinken. Opération Coup de Poing is alvast één van de kanshebbers denk ik.

Kan u laten onderzoeken wat hierrond kan gebeuren?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Hartelijk dank voor de vraag en de suggestie. We hebben inderdaad met het college het initiatief genomen om een rouwregister te openen voor Rembert De Smet. Afgelopen december werkte hij nog mee aan de Week van Gents en bracht hij samen met Bob De Moor nummers en verhalen van en over Karel Waerie. Gent Muziekstad is met De Smet weer 1 van zijn helden verloren.

Het lijkt mij inderdaad een passend eerbetoon om een nummer van Rembert De Smet te laten weerklinken vanuit het Belfort. We hebben intussen ook contact opgenomen met onze stadsbeiaardier en hij heeft toegezegd om bij de eerst volgende bespeling van de beiaard – op zondag 12 februari tussen 11u en 12u – ook het nummer Operation Coup de Poing te zullen brengen.

Daarnaast is het zo dat we in de stille week voor Pasen een versteek zullen doen voor de beiaard – we nemen de suggestie om dit nummer permanent op te nemen zeker mee.

Annelies Storms
Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen