GAS-boetes Gras- en Korenlei

30 augustus 2016

Alle inspanningen ten spijt, na iedere zomerdag ligt de Gras- en Korenlei nog steeds bezaaid met afval. De extra afvalkorven, veegbeurten en sensibiliserende boodschappen met de prijs van een GAS-boete voor zwerfvuil lijken weinig uit te halen.

Concreet heb ik volgende vragen:

Hoeveel GAS-boetes voor zwerfvuil/sluikstort werden in de maanden juli/augustus uitgeschreven in Gent? Hoeveel hiervan werden uitgeschreven specifiek voor de Gras- en Korenlei?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Aangezien de administratieve geldboete pas kan worden opgelegd na het doorlopen van de volledige wettelijke procedure (met een maximale termijn van 6 maanden), kunnen momenteel geen gegevens worden verstrekt omtrent de boetes opgelegd naar aanleiding van vaststellingen tijdens de laatste 2 maanden.

Ik kan wel meedelen dat in totaal 55 vaststellingen ‘sluikstort’ voor de maanden juli en augustus werden genoteerd. Dit zijn de vaststellingen die tot op heden aan onze GAS-cel werden overgemaakt. Het is echter niet ondenkbaar dat de cel de volgende weken nog vaststellingen voor (de tweede periode van) augustus zullen ontvangen.

Voor de Graslei en Korenlei hebben we voor de periode juli–augustus tot op heden geen enkele vaststelling ontvangen.

Tine Heyse
Schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.