Stand van zaken kunstwerk klokkenstoel

20 oktober 2014

Eerder dit jaar leek de discussie omtrent de toekomst van de klokkenstoel op het E. Braunplein beslecht. De schepen van Cultuur kondigde immers aan dat de kunstenaar Michaël Borremans er een fresco op zou aanbrengen. Dit werk zou worden aangebracht aan de kant van het grasveld, en bovendien zou het nog voor de zomer gerealiseerd worden.

Ik denk dat iedereen ervan overtuigd was, en nog steeds is, dat dergelijk werk van een gevierd kunstenaar als Michaël Borremans een absolute meerwaarde zou betekenen voor onze stad.

Ondertussen zijn we ongeveer 3 maanden verder en moeten we vaststellen dat het werk nog niet gerealiseerd is geworden.

Wat is de reden voor deze vertraging? Zal het werk alsnog gerealiseerd worden? Zo ja, wanneer?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Het kunstwerk dat Michael Borremans wil realiseren op de klokkenstoel is een schenking aan de stad, zoals u weet. Uiteraard kunnen we de schenker moeilijk onder tijdsdruk plaatsen om zijn schenking effectief te doen. De kunstenaar heeft het de voorbije maanden bijzonder druk gehad met andere projecten waaraan hij werkte. Dit heeft er momenteel toe geleid dat Borremans tot op heden zijn creatie nog niet heeft gemaakt.

Ik heb vorige week nog eens gebeld met de kunstenaar en hij had mij goed nieuws te melden. Hij heeft mij verzekerd dat hij het werk op de klokkenstoel zou aanbrengen in de eerste helft van november. Uiteraard moeten de weersomstandigheden dat toelaten. Het mag niet te koud zijn en ook niet te hard regenen.

Annelies Storms
Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.