Standplaatsen voor taxi's in de Overpoort

2 oktober 2014

Taxichauffeurs die klanten of potentiële klanten willen opwachten ter hoogte van de Overpoort ondervinden daar problemen. Blijkbaar moeten de taxi’s nu rondjes rijden of wachten aan het Sint-Pieterplein, wat uiteraard geen evidentie is om passagiers op te pikken.

De taxichauffeurs zouden geholpen zijn met een wachtrij (standplaatsen) ter hoogte van Albert Heijn (de vroegere resto Overpoort). Op die manier kunnen zij ook passagiers oppikken richting UZ of Sint-Pietersstation.

Is de schepen bereid deze piste te laten onderzoeken en desgevallend ook in te voeren?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Dit voorstel werd in het verleden reeds onderzocht door het Mobiliteitsbedrijf en de politie. Dit werd dan negatief geadviseerd aangezien op bepaalde dagen in de week de Overpoortstraat wordt afgesloten door de politie wegens veiligheidsredenen. Het is dan onverantwoord om voertuigen door te laten voorbij de hekkens. Dus ook taxi’s mogen dan deze hekkens niet voorbij rijden. Daarom werden drie taxistandplaatsen voorzien in de Voetweg (zijstraat van de Overpoortstraat) en drie permanente en 2 met tijdsvenster op het begin van de Sint-Amandstraat.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.