›› Home ›› Nieuws

Nieuw skatepark op Blaarmeersen opent in 2018

12 oktober 2016

De Gentenaar 12/10/2016: De opening van het skatepark op de Blaarmeersen is gepland voor het voorjaar van 2018. De voorbereiding is volop bezig. Dat antwoordde schepen van Sport Resul Tapmaz (SP.A) op een vraag van Stephanie d'Hose (Open VLD).

Tussen het Huis van de Sport en de Topsporthal wil Stad Gent een de grootste en mooiste skateparken van het land bouwen. Het bestaande skatepark op de Blaarmeersen voldoet niet omdat de ondergrond er verbrokkeld is. Een goede baan moet hard en vlak zijn.

Omdat een deel van de grond op de Blaarmeersen nog in erfpacht aan de provincie toebehoort, en de Blaarmeersen vanaf 1 januari 2017 onder het beheer van Farys komen, zullen de werken pas beginnen nadat die inbreng is afgerond. De beslissing valt in de gemeenteraad van december.

De voorbereidingen voor het skatepark zijn wel al volop bezig. Farys zal de werken coördineren. De sportdienst en de jeugddienst gingen al te rade bij de skaters, die het ontwerp mee vormgeven.

De volgende voorzieningen zijn al in het basisprogramma opgenomen: een skateplaza in street style, een pool, een centraal toestel, en lage, minder lage en hoge toestellen die geknipt zijn voor beginnende tot en met gevorderde skaters.

Er komen ook bruikbare ruimtes voor rollerskate en BMX. De parking, de wegenis en de groenvoorziening moeten worden aangelegd. De opening staat gepland voor het voorjaar van 2018. (kvk)