›› Home ›› Nieuws

Eindelijk lockers, op vier plaatsen

11 mei 2016

Ze waren vorig jaar al beloofd, maar dit jaar zouden ze er effectief komen: lockers op de Gentse Feesten.

Het was gemeenteraadslid Stephanie D'Hose (Open Vld) die vorig jaar al aandrong op afsluitbare kastjes op de Feesten. "Hoge hakken, fietshelmen, 'sjakosjen', op quasi elk festival kan je die veilig opbergen in lockers, op de Gentse Feesten moet dat ook kunnen", vond ze. 

"Dit jaar komen er écht lockers op 4 locaties", belooft feestenschepen Christophe Peeters (Open Vld). "Waar exact, staat nog niet vast, dat moet bekeken worden met de brandweer. Het zal op zichtbare plaatsen zijn aan de rand van de Feestenzone. In elk geval zal de stad niet betalen voor de lockers. De firma die ze plaatst, zal zelfbedruipend moeten zijn. De kastjes zullen dus betalend zijn voor de gebruikers. Ze zullen uiteraard inbraakvrij zijn, ze zullen er in verschillende formaten zijn, én ze zullen voorzien zijn van USB, zodat telefoons er kunnen worden opgeladen."

De veiligheidsdiensten zullen wel op elk moment kunnen 'inbreken' in de lockers. Mochten ze een verdacht pakket vermoeden, moet dat kunnen worden verwijderd. (VDS)

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.