›› Home ›› Nieuws

Gezocht: verenigingen die cafetaria sporthal willen uitbaten

12 april 2016

De Gentenaar:  Resul Tapmaz (SP.A), schepen van Sport, zoekt clubs en sociaal-culturele verenigingen die een centje willen verdienen. Ze mogen zelf de cafetaria van een sporthal of zwembad exploiteren.

Gemeenteraadslid StephanieD'Hose (Open VLD) vroeg hoe het stond met de studie over de exploitatie van cafetaria's in sporthallen en zwembaden. Tapmaz had die in september vorig jaar aangekondigd. Van de dertien onderzochte cafetaria's kampen er vier met exploitatieproblemen, zei de schepen gisteren: Tolhuis, Wolfput, Keiskant en het zwembad Van Eyck.

Voor de mooie cafetaria van Van Eyck, waar al diverse exploitanten aan de slag waren, is een oplossing gevonden. De Koninklijke Belgische Biljartbond wil er een project met een jeugdwerking opzetten. Hij moet dan wel in voldoende openingsuren voorzien.

De andere cafetaria's kampen soms met het wegvallen van een belangrijke sportclub, waardoor veel publiek verdwijnt. Zo verliet de volleybalclub VDK Dames de sporthal Wolfput in Oostakker om de Edugohal in te nemen. Van diverse cafetaria's zijn de concessies afgelopen.

Businessplan voorleggen

“We willen bij clubs en sociaal-culturele verenigingen uit de buurt van de sporthal nagaan of er kandidaten zijn om zelf de cafetaria te exploiteren. Ze moeten een businessplan voorleggen en een permanentie verzekeren.”

Voor de sporthal Tolhuis zou de concessie worden herzien. “Dat moet, omdat we die grote cafetaria anders willen inrichten en opdelen. We denken ook aan de plaatsing van drankautomaten”, zegt Tapmaz. Volgende week lanceert hij een open oproep bij sportclubs en verenigingen. (kvk)

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.