›› Home ›› Nieuws

Graffitistraatje moet 'op korte termijn' opnieuw aangelegd

7 maart 2016

De Gentenaar: Het Werregarenstraatje - in de volksmond het Graffitistraatje - in Gent wordt "op korte termijn" opnieuw aangelegd. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van Stephanie D'Hose (Open Vld) in de gemeenteraad. Het wegdek is een lappendeken van putten en losliggende tegels en moet comfortabeler voor voetgangers en fietsers. De negentien andere steegjes die op de planning staan voor een heraanleg moeten nog geduld hebben.

Hoe zou het nog zijn met... hetTwintigsteegjesplan. Jawel, dat is de echte naam van een plan dat schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen) vorig jaar lanceerde. Het idee is om twintig sukkelstraatjes en -steegjes in de binnenstad van Gent op te waarderen met kleine ingrepen en door ze in beperkte mate opnieuw aan te leggen (zie kaart onderaan).

Maar het plan staat nog niet bijzonder ver, zo blijkt een jaar later uit een schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Stephanie D'Hose (Open Vld). "We kunnen vandaag nog geen concrete uitspraken doen over de planning voor ieder individueel steegje", klinkt het. "De Werregarenstraat (het Graffitistraatje, nvdr) moet als eerste opgenomen worden. We zullen op korte termijn een aannemer aanstellen voor de riolering en nutsleidingen."

Voor de andere negentien steegjes zijn grondmetingen uitgevoerd en coördinatievergaderingen doorgegaan met de nutsmaatschappijen. "Het is nu in eerste instantie aan de nutsbedrijven om te bekijken of er uitbreidingen, aanpassingswerken en/of saneringen van hun infrastructuur nodig zijn in de betreffende steegjes", klinkt het.

"Op basis van deze info en de geschatte duur van de nutswerken kan dan de planning verder worden uitgewerkt voor ieder individueel steegje."

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.