›› Home ›› Nieuws

Gent carpoolt door treinstaking

7 januari 2016

Het Laatste Nieuws 7 januari 2016 : Open Vld heeft gisteren op Twitter en co een oproep gelanceerd om massaal te gaan carpoolen tegen de treinstaking, onder de hashtag #blauwecarpool. De partij riep eigen politici op om mensen mee te voeren naar Brussel. In geen tijd stroomden Twitter en Facebook vol met #rijmee en #carpool.

"Ik vond het een goed idee", zegt Stephanie D'Hose. "Niet omdat het van mijn partij is, wel omdat wij toch naar Brussel gaan rijden en er nog plaats is in onze auto. Dus plaatste ik zo'n oproep op de sociale media. Ik kreeg veel reactie en heb zelfs mensen moeten weigeren. Met meer dan vijf in mijn 'klein Golfke' is geen optie."

En dus ontmoetten Stephanie en haar vriend Diederik Pauwelyn gisteren om 6 uur hun drie passagiers in het centrum. Yago werkt al drie maanden als stagiair bij European Youth Forum, Laura loopt stage bij De Munt, en voor Fran was gisteren zelfs haar allereerste werkdag.

"Heel onaangenaam, zo'n staking", vindt Yago. "Ik weet trouwens nog niet hoe ik thuisgeraak vanavond, want Stephanie en Diederik overnachten in Brussel. Hopelijk rijdt er gewoon een trein. Of anders moet ik opnieuw via sociale media een lift vinden." Geen van de drie kende Stephanie op voorhand. Stephanie was in de wolken. "Ik vind dit 'wijs'. Als er nog gestaakt wordt, ga ik opnieuw carpoolen. Plaats in de auto is er toch, en zo leer je nieuwe mensen kennen ook." (VDS)

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.