›› Home ›› Nieuws

Europride, here we come!

13 09 2022

Europride? BelgradePride - EuroPride 2022 is een internationaal event van de regenbooggemeenschap dat sinds 1992 jaarlijks georganiseerd wordt door de European Pride Organisers Association, een Europese koepelorganisatie die 105 organiserende comités van regenboog-pride-evenementen in 33 landen verenigt, waaronder de Belgian Pride en de Antwerp Pride!

Waar? De hoofdstad van Servië! Gaststad van dit jaar is Belgrado, direct ook de eerste uit de regio! Een mogelijk kantelpunt voor de rechten van de plaatselijke regenbooggemeenschap.
Het Belgisch belang? België neemt op internationaal en Europees niveau het voortouw in het beschermen en uitbreiden van de rechten van de regenbooggemeenschap. Door prides in het algemeen en EuroPride in het bijzonder te steunen herinneren we er blijvend aan dat respect voor de mensenrechten en de strijd tegen discriminatie grondrechten zijn en absolute voorwaarden voor EU-lidmaatschap.
Waarom ik? Ik werd uitgenodigd om te gaan spreken over hoe België een internationale voortrekker voor de rechten van de regenbooggemeenschap is geworden, hoe andere landen hieruit kunnen leren én wat onze gemeenschappelijke uitdagingen zijn.
Omdat we onze onze strijd niet mogen staken. Omdat we, keer op keer, moeten blijven herhalen dat alle burgers in een vrije samenleving gelijkwaardig zijn.