›› Home ›› Nieuws

Promise

18 juni 2022

Exact drie jaar geleden werd ik verkozen in het Vlaams Parlement, exact drie jaar geleden deed ik jullie een belofte voor ik deze tattoo liet zetten. Een belofte om te breken met de oude politiek.

Ik ben in de politiek gestapt vanuit een rechtvaardigheidsgevoel. Als kleine zelfstandige kreeg mijn vader op jonge leeftijd een hersenbloeding. Ik was toen een jonge studente en werd geconfronteerd met de administratieve mallemolen en financiële miserie waar mijn ouders door gingen. Na zestien jaar werken achter de schermen van de politiek, en drie jaar in het hart van onze democratie, is de onrechtvaardigheid die ik toen voelde nog steeds mijn drijfveer. Omdat er nóg veel dingen beter kunnen, omdat er nóg veel mensen malaise kennen.


Vanuit ervaringen van mensen, met hun kleine en grote problemen, zoek ik naar oplossingen die hen vooruithelpen. Oplossingen die de wereld meer rechtvaardig maken en die mensen het gevoel geven dat er een overheid is die hen ondersteunt wanneer ze dat nodig hebben, die hen tegelijk ruimte geeft wanneer ze vooruit willen.


Deze tattoo herinnert mij aan die belofte. Om elke dag een steentje in de rivier te verleggen. Maar de omwenteling naar een nieuwe politiek waarmaken is iets wat ik niet alleen kan. Daarom vraag ik jullie vandaag om elkaar dit te beloven: verleg dat steentje in de rivier, elke dag. Zo maken we samen de wereld beter voor ons allen. Nu en in de toekomst. Promise!