›› Home ›› Nieuws

Liberalen verrassen groen

14 februari 2013

De Streekkrant 14/02/2013: Gemeenteraadslid Stephanie D'Hose (Open Vld) verrast in het stadhuis Groen met het voorstel om de lelijke betonnen klokkenstoel op het Emile Braunplein een groene aankleding te geven. Niet zozeer de stadshal maar de betonnen constructie van de klokkenstoel net naast de Sint-Niklaaskerk is voor velen een doorn in het oog.

Gemeenteraadslid Stephanie D'Hose: "We zijn uiteraard niet gelukkig met dat gevaarte, maar nu afbreken is ook geen optie want er zit een lift in. In zo'n geval moet je dus een constructieve oplossing bedenken en dat lag zo voor de hand. Laat ons dat beton verstoppen achter wat groen".

Schepen Filip Watteeuw (Groen) toonde zich verrast en was het voorstel van 'blauw' genegen. Hij beloofde het voorstel te laten bekijken. "Esthetiek is in een stad als Gent niet onbelangrijk. Gent moet ook op dat vlak innoverend willen zijn. De groene gevels illustreren dat het met weinig geld kan", onderlijnt Stephanie. "Ik wil me op dat vlak profileren. De heraangelegde Korenmarkt is bijvoorbeeld een gemiste kans". De middenstand zorgt er met plastieken bomen voor wat sfeer. "Een toplocatie verdient beter", merken enkele passanten op. "En dan die kunstwerken? Waarom de drie kunstacademies in onze stad niet aanspreken? De lege sokkels fungeren nu als ordinaire zitplatforms". 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.