›› Home ›› Nieuws

Nieuwjaarsdrink Stad Gent

28 januari 2014

Tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad van 27 januari ondervroeg ik de schepenen Storms en Watteeuw over de aanpak van het openbaar vervoer tijdens de nieuwjaarsdrink van de Stad Gent. De trams en bussen reden door het massaal toegestroomde publiek, wat zorgde voor gevaarlijke situaties. Schepen Storms was zich bewust van het feit dat de situatie verre van ideaal was en is bereid naar volgend jaar toe te zoeken naar alternatieve oplossingen. 

Lees hier de integrale vraag:

Zo’n 14.000 Gentenaars zakten op 12 januari af naar het Sint Baafsplein voor de jaarlijkse nieuwjaardrink voor onze stad. Ik zou van deze gelegenheid het stadsbestuur en de bevoegde schepen willen feliciteren met de organisatie van het evenement, de receptie wordt elk jaar populairder en gezelliger. Ik was er zelf ook en heb heel veel positieve kritiek gehoord van de bezoekers. Maar er was spijtig genoeg toch één valse noot, en die kwam niet van Pierke Pierlala.

Ik werd vaak aangesproken op het feit dat het tramverkeer, in tegenstelling tot voorgaande edities, niet werd onderbroken. De trams zochten zich een weg door het volk, wat enorm storend was voor de bezoekers. De politie besliste daarom om de trams dan even te laten wachten en ze in één keer door te laten rijden. Met als gevolg dat er op een gegeven ogenblik een muur van trams stond. Ik mag er niet aan denken welke paniek zou ontstaan bij een evacuatie. Het wordt dan immers onmogelijk het plein langs die kant te verlaten.

Ik heb daarom volgende vragen:
 Wat is de reden dat het tramverkeer dit jaar niet werd onderbroken tijdens de nieuwjaardrink?
 Werd deze situatie inmiddels geëvalueerd? Zo ja, wat was het resultaat hiervan?
 Zal naar volgende edities toe het onderbreken van het tramverkeer terug in overweging genomen worden?

 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.