›› Home ›› Nieuws

Coronapaspoort is dé oplossing voor cultuursector

12 juli 2021

Vijftien maanden lang zaten ze op slot, onze cultuur- en evenementensector. Geen bezoekers, geen voorstellingen, en vooral geen inkomsten voor meer dan 170 duizend Vlamingen. Tot ze twee weken geleden een verlossende kreet konden slaken: EINDELIJK! De sector heropende en ons culturele en sociale leven herbegon.

Stand-up, concerten, theater: ze zijn terug. Maar nu een nieuwe variant van het virus om de hoek loert, zijn zij ook weer de eersten die geviseerd worden. Wie spreekt over nieuwe verstrengingen, spreekt schijnbaar opnieuw over de evenementensector.

Onbegrijpelijk. 

Deze sector opnieuw sluiten is onnodig en zou bewijzen dat we de voorbije maanden écht niet naar hen geluisterd hebben. We weten dat ze voorbereid zijn om veilig aan het werk te gaan, dat deze professionals kosten noch moeite gespaard hebben. Ik mocht het de afgelopen weken zelf ervaren: nergens ben je zo veilig als op een evenement dat georganiseerd werd door onze talentvolle sector. Zelfs nu, nu ze opnieuw in het vizier genomen worden, reiken ze zelf een oplossing aan: het coronapaspoort. 

Vaccins zijn de weg naar de vrijheid en dus ook naar culturele vrijheid. Evenementen moeten kunnen doorgaan, en de sector vraagt daarom om de coronapas ook naar hun sector uit te breiden. Dat is een goede oplossing!

Binnenkort zullen alle Vlamingen de kans hebben gehad om zich te laten vaccineren. Dan is er geen enkele reden meer om nog maar te overwegen onze cultuur- en evenementensector opnieuw te straffen. De coronapas is een tijdelijke maar effectieve oplossing om opnieuw samen en zonder zorgen van cultuur te genieten. Én om een sector, die voor de pandemie ieder jaar bijna 80 miljard euro omzet draaide, een toekomst te geven.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.