›› Home ›› Nieuws

Jambon spreekt Weyts tegen over 87,3 miljoen euro uit noodfonds voor lokale verenigingen

11 februari 2021

De lokale besturen mogen zelf beslissen wat ze doen met de extra middelen die ze het Vlaamse noodfonds krijgen ter ondersteuning van de lokale jeugd-, cultuur- en sportsector. Dat antwoordde Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon donderdag op een vraag die ik stelde.


Via het noodfonds verdeelde de Vlaamse Regering middelen over de verschillende steden en gemeenten. Zij konden dit bedrag inzetten ter ondersteuning van hun jeugd-, cultuur- en sportverenigingen. BROODNODIGE ondersteuning in deze barre tijden.

Zowel de gemeenten, de cultuursector als ikzelf vielen dan ook van onze stoel toen we een interview van minister van sport Ben Weyts lazen, waarin hij verkondigde dat de regering zou opleggen dat de prioriteit bij sport zou liggen.

Een communicatiefout van Ben Weyts, zo blijkt. Lokale besturen kennen hun verenigingen het best, en mogen de ondersteuning naar eigen inzicht inzetten. Ze hebben Ben Weyts hierbij niet nodig. Blij dat Vlaams minister-president Jan Jambon hier helderheid in schetst.

Lees tevens het artikel dat in de krant verscheen hier.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.