›› Home ›› Nieuws

Cultuurcheques voor jongeren: twee vliegen in een klap?

10 december 2020

2021 wordt een cruciaal jaar voor de cultuursector. In de commissie Cultuur van het Vlaams Parlement gaf ik de suggestie om, naar Italiaans voorbeeld, cultuurcheuques te geven aan de jeugd. Niet alleen komt het ten goede van het mentaal welzijn van onze jongeren door hen perspectief te bieden, bovendien vloeien de middelen in dit geval door naar de hard getroffen cultuur- en evenementensector.

Ik heb al veel gezegd en geschreven over de manier waarop de fondsen besteed moeten worden die de Vlaamse regering heeft vrijgemaakt voor de sector. We moeten er in de eerste plaats voor zorgen dat het geld naar mensen gaat. Mensen in de sector, die financieel geleden hebben en terug bezoekers willen ontvangen. En jongeren, die een mentaal zware tijd doormaken. In tijden waarin onze vrijheden ingeperkt worden hadden we nog altijd onze cultuur, en konden we onze levens verrijken met muziek, met letters en gedachten, met beelden, met emoties en verbeelding. Wanneer dat terug live kan, moeten we de sector een duwtje in de rug geven. 

We moeten het Italiaanse voorbeeld niet copy-pasten, maar we moeten durven nadenken over creatieve oplossingen zodat cultuur kan zegevieren in 2021!

Mijn tussenkomst kan je hier herbekijken.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.