›› Home ›› Nieuws

Mijn High-Five!

3 mei 2019

Mijn High-Five, mijn kernwaarden voor een nog beter Vlaanderen, kortom, gewoon waar ik voor sta!

1. Een duurzaam Vlaanderen

In tijden waarin het spaarboekje amper nog iets opbrengt, vormen investeringen in hernieuwbare energie een veilig en renda-bel alternatief. Investeren in zonnepanelen moet mogelijk zijn voor iedereen, voor eigen gebruik of voor de gemeenschap (en het milieu!). Zo krijg je als burger een gemiddeld rendement van 3 tot 5% en draag je bij tot een betere wereld.

2. Een Vlaanderen in beweging

De auto zal altijd een rol spelen in onze mobiliteit, maar de alternatieven moeten ruimer en makkelijker toegankelijk zijn: stipt, comfortabel en frequenter openbaar vervoer,meer fietssnelwegen op korte termijn,deelwa-gens, deelfietsen en, waarom niet, deelstep-pen?

3. Een efficiënt Vlaanderen

Administratie moet nog efficiënter en goedkoper. Steden en gemeenten moeten nog meer samen werken. De provincie als politieke instelling schaffen we helemaal af. Kafka mag nu echt wel met pensioen.

4. Een gezond Vlaanderen 

We moeten onze zorg nog verder specialise-ren. Dat psychologische zorg nu terugbe-taald wordt, is een goede eerste stap. Maar om de problemen bij de wortel aan te pakken, moet Vlaanderen ook veel ambitieu-zer zijn op het vlak van preventie. Want de beste zorg is de zorg die je niet nodig hebt.

5. Een cultureel Vlaanderen 

Artiesten, van schilders en muzikanten over dansers, acteurs en circusartiesten tot dj’s en slam poets: het zijn vaak creatieve, hardwer-kende zelfstandigen, die al te vaak onterecht als subsidieslurpers worden weggezet. Van een structurele verbetering van hun statuut wil ik mijn kunstje maken.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.