›› Home ›› Nieuws

Mobilhomes moeten weg aan Watersportbaan

3 oktober 2018

Het Laatste Nieuws: 
Omdat steeds meer mensen er ook overnachten, zullen mobilhomes binnenkort niet meer mogen parkeren aan de Watersportbaan. De kampeerders veroorzaken er te veel overlast en afval.

“Steeds meer mobilhomes vinden een parkeerplaats langs de Watersportbaan en op de gratis parking aan de Yachtdreef”, merkt gemeenteraadslid Stephanie D’Hose (Open Vld) op. “Steeds meer mensen overnachten daar ook. Omdat er geen voorzieningen zijn, dumpen ze hun afval bij de roeiclub, en krijgt de club voortdurend de vraag om gebruik te maken van het sanitair.” 

Burgemeester Termont bevestigt het probleem. “De gratis parking aan de Yachtdreef is een aantrekkelijke plaats geworden voor mobilhomes, maar daar overnachten mag niet. We kunnen dat illegaal kamperen daar bestraffen met een GAS-boete, maar dan moeten er wel vaststellingen gedaan worden ’s nachts of heel vroeg in de ochtend. Omdat dat quasi onmogelijk is, hebben we besloten de parking niet meer beschikbaar te stellen voor mobilhomes. Binnenkort zal het Mobiliteitsbedrijf aangepaste verkeersborden zetten om de nieuwe parkeerregels aan te duiden. Zo zal meteen ook de afgeleide hinder van het wildkamperen, zoals sluikstorten, lawaai en geurhinder, verdwijnen. Mobilhomes kunnen wel nog steeds terecht op de camping van de Blaarmeersen. De plaatsen voor kampeerwagens waren daar tijdens de zomerperiode niet volzet.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.