›› Home ›› Nieuws

Kunstwerk op de klokkenstoel

21 maart 2018

Wie passeert aan de Klokkenstoel op het Braunplein heeft zeker al het kunstwerk van Kris Martin gezien. Het is de bedoeling dat op de lichtreclame de namen verschijnen van alle Gentenaars. Spijtig genoeg is het niet altijd duidelijk wat het kunstwerk wil zeggen, ik vroeg daarom de bevoegde schepen of het niet mogelijk is meer informatie te voorzien. Daarnaast hebben slechts 14.000 Gentenaars zich aangemeld om hun naam te publiceren. Daardoor zie je heel vaak 'Anonymous' op de klokkenstoel. 

 

De Gentenaar: Het kunstwerk van Kris Martin op de klokkenstoel naast de stadshal in Gent is geen overdonderend succes. Dat werd aangekaart in de gemeenteraad maandag. 14.000 Gentenaars gaven wel al hun toestemming om hun naam te laten verschijnen. 

De installatie staat er sinds eind januari en toont bij elke slag van de Grote Triomfante de naam van een Gentenaar. Om privacyredenen worden echter alleen namen getoond van mensen die toestemming hebben gegeven via mail aan het Smak-museum; bij alle anderen verschijnt ‘anonymous’, anoniem.

“Ik zie vaak mensen die niet weten wat de bedoeling is. Kan er geen infobordjes bij geplaatst worden?”, zei Stephanie D’Hose (Open VLD) maandag in de gemeenteraad. “Er is ook heel vaak anonymous te zien.”

Volgens de Stad hebben 14.000 Gentenaars hun akkoord gegeven aan het SMAK, iets meer dan vijf procent van de Gentenaars. “Het SMAK blijft Gentenaars oproepen om hun toestemming te geven”, zegt cultuurschepen Annelies Storms (SP.A). Er wordt bekeken of een infobordje kan worden bevestigd.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.