›› Home ›› Nieuws

2017

22 december 2017

Wat is de balans voor 2017? Bijna geen dag ging voorbij zonder nieuws over de Amerikaanse president Donald Trump, die maar blijft polariseren. Aan de andere kant van de oceaan beleven we een mooie verkiezing van Macron in Frankrijk en de politieke hetze rond een Catalaans referendum. Terroristische  terreur op Europese bodem wekte ook dit jaar veel beroering op met aanslagen in Manchester, Londen en Barcelona.

2017 was ook het jaar met nieuwe onthullingen rond de Bende Van Nijvel. De vele verhalen laten zich lezen als de puzzelstukken die samen de loden jaren tachtig vorm geven. De zaak-Weinstein in de VS krijgt voor het eerst ook bij ons zijn weerslag, met een #Me Too verontwaardiging in het hele land, in elke sector.  Ook de natuur laat van zich horen, de dodelijke orkaan Irma liet een pad van vernieling na van de Dominicaanse Republiek tot Florida. Dichter bij huis, werd de Gentse politiek beheerst door de hele hetze rond Publipart en het onwettige kraken van woningen in onze stad.

Mijn balans? Geen jaar om warm of koud van te worden. Ik ben er dus helemaal klaar mee en sta te springen om 2018 in te vliegen. Een jaar van campagne en gemeenteraadsverkiezingen. Van borden plakken, brieven bussen en heel veel recepties en buurtfeesten. Ik kijk er alvast naar uit!

Maar eerst gaan we nog even genieten en uitrusten. Samen met de familie gezellig naar een kerstfilm kijken, de flikkering van kaarsjes in het raam, en de geur van vers gebakken cake in de lucht.  Of op oudejaarsavond tijdens een wild feestje op het nieuwe jaar klinken. Het mag even allemaal! Ik wens jou en jouw familie een vooral gezond, gezellig en geestig nieuw jaar toe!

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.