›› Home ›› Gent

Heraanleg straten Bourgondische wijk

25 augustus 2022

Enkele straten in de Bourgondische wijk zijn in slechte staat. Het gaat om kasseistraten die op vandaag niet meer veilig zijn voor fietsers en voetgangers. Dit door de vele oneffenheden en gaten die zorgen voor valpartijen. Steeds meer fietsers beginnen de rijbaan te mijden en kiezen voor het voetpad.

Hoewel dit ergens te begrijpen valt, kan dit absoluut niet de bedoeling zijn aangezien dit verboden is en bovendien de veiligheid nog meer in het gedrang brengt. Daarnaast is het zo dat er aan de huizen aanzienlijke trillingshinder optreedt wanneer vrachtwagens (bijv. IVAGO) door de straat rijden. De vraag is dus of de straten in deze wijk, en het gaat hierbij voornamelijk over de Maria Van Bourgondiëstraat en de Karel de Stoutestraat in navolging van de Muinkparkwijk op korte termijn kunnen worden aangepakt, zodat er opnieuw veilig gewandeld en gefietst kan worden. 

Ik vroeg me tevens af of bovengenoemde straten opgenomen zijn in de planning en zo ja, wanneer komen deze aan de beurt. Zo nee, waarom niet. 

Het antwoord van de schepen leest u hier.