›› Home ›› Gent

Verroeste vuilbak

16 juli 2021

Onlangs kwam ik een verroeste vuilbak tegen op de hoek van de Kalandestraat, aan SoGent. Ondanks het feit dat die vuilbakken nog niet oud zijn, ziet dit exemplaar er niet uit. Dit oogt niet mooi in onze mooie stad.

Ik vroeg de schepen van Openbare Netheid of dit een gekend/terugkerend probleem is en zo ja, of de oorzaak gekend is. Kunnen dergelijke exemplaren vervangen worden? Zijn de kosten om deze te vervangen, ten laste van de leverancier?

Het antwoord dat ik ontving van de schepen:

Beste raadslid D'Hose,

De problematiek van het roesten van de behuizing van de compacterende korven is een gekend probleem dat al vrij vlug na plaatsing aan het licht is gekomen. IVAGO heeft hiervoor de  leverancier ingebreke gesteld met de vraag hier een oplossing voor te zoeken.

Er werden de afgelopen 2 jaar verschillende pogingen gedaan om beter materiaal, op kosten van de leverancier, ter beschikking te stellen om de corrosie te voorkomen. Wij stellen jammer genoeg vast dat er tot op vandaag geen afdoende oplossing is voor het probleem.

IVAGO blijft in overleg met de leverancier hierover en deze betrokken korf wordt uit het straatbeeld verwijderd, want dit voldoet absoluut niet aan onze eisen.