›› Home ›› Gent

Ad hoc fietsstallingen

17 februari 2021

Schepen voor mobiliteit Watteeuw maakt deze legislatuur verder werk van een fietsparkeerplan waarbij op wijkniveau wordt gewerkt. Dringende aanvragen waarbij niet gewacht kan worden tot wanneer de wijk wordt onderzocht waarop ze betrekking hebben, worden ad hoc behandeld.

Ik vroeg de schepen hoeveel ad hoc fietsstallingen geplaatst zijn in de periode januari 2019 tot nu, en over hoeveel fietsparkeerplaatsen het dan gaat. Ook wou ik graag weten in hoeveel gevallen het daarbij ging om suggesties van buurtbewoners, en hoeveel autoparkeerplaatsen hiervoor geschrapt zijn.

Het antwoord van de schepen leest u hier:

Geachte mevrouwe D'Hose,

In totaal werden er tussen januari 2019 en nu 1113 bijkomende fietsparkeerplaatsen, waarvan 100 voor buitenmaatse fietsen, gerealiseerd via ad hoc colleges. Om dit te realiseren werden er 50 ‘nietjes’ geplaatst voor de buitenmaatse fietsen en 203 modules ‘type Gent’  die plaats bieden aan 5 standaard fietsen en bij uitzondering aan 4 standaard fietsen. Voor deze 1113 bijkomende fietsparkeerplaatsen werden er 91 dossiers door het college goedgekeurd.

In 60 van de 91 dossiers gaat het om suggesties van burgers. Doorgerekend naar het totaal aantal van 1113 bijkomende fietsparkeerplaatsen zijn er 612 gekomen op suggestie van burgers. Voor het realiseren van de bijkomende 1113 fietsparkeerplaatsen werden vanaf januari 2019  63 autoparkeerplaatsen gesupprimeerd waarvan 44 betalende autoparkeerplaatsen.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.