›› Home ›› Gent

Staat Botestraat - Vroonstalledries en Sint-Markoenstraat

21 maart 2018

De Stad Gent en FARYS starten binnenkort met de integrale heraanleg van o.a. de Botestraat (vanaf de Lusthoflaan tot aan de tramoverweg) in Wondelgem. Daarnaast is ook de integrale vernieuwing van de Evergemsesteenweg, inclusief het kruispunt met de Sint-Markoenstraat, voorzien.

Het gedeelte tussen de tramoverweg en het kruispunt Vierweegse (deel Botestraat – Vroonstalledries en Sint-Markoenstraat) vormt eigenlijk het centrum van Wondelgem en ligt er op veel plaatsen erbarmelijk bij. Het wegdek is er op veel plaatsen een lappendeken van putten en vullingen, losliggende klinkers op het verkeersplateau, verdwenen wegmarkeringen en fietspaden langs de Vroonstalledries, een steeds weerkerende verzaking t.h.v. de Hoeve Lootens…

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Wat is de oorzaak van de steeds weerkerende verzaking in Vroonstalledries t.h.v. Hoeve Lootens? Wat is hiervoor de oplossing en wanneer zal dit euvel verholpen worden?
  • Krijgt dit gedeelte van de Botestraat – Vroonstalledries en de Sint-Markoenstraat ook een opknapbeurt, bv. door middel van een toplaagvernieuwing? Zo ja, wat is hiervoor de voorziene timing?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Het probleem daar is ons goed gekend.

De oorzaak van de steeds terugkerende verzakking is een kapotte onderliggende riolering. Het is aan Farys om deze te herstellen. Ze plannen deze zo snel als mogelijk in, samen met de herstelling van een andere rioleringsbreuk in de Sint-Markoenstraat, vlakbij het kruispunt met de Evergemsesteenweg. Een precieze timing voor die werken hebben we nog niet gekregen van Farys.

Na het herstellen van de riolering, komen de Sint-Markoenstraat en de Vroonstalledries effectief in aanmerking voor een nieuwe toplaag. Deze is echter niet opgenomen in de planning van onze aannemer voor 2018, maar wordt wellicht opgenomen in de lijst voor 2019. Het zal echter aan het nieuwe stadsbestuur zijn om daarin de prioriteiten vast te leggen.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.