›› Home ›› Gent

Infoborden wegenwerken

26 maart 2018

Bij grote wegenwerken worden vaak infoborden geplaatst met o.a. de opdrachtgever, architect, aannemer, kostprijs... Bij bouwwerken wordt ook steeds vaker gebruik gemaakt van borden en zeilen met een toekomstbeeld en woordje uitleg over de werken zelf, bvb. bij de restauratie van het kustwerk aan het AC Zuid, de bouw van de nieuwe Rabottorens...

Ook bij wegenwerken bestaan er vaak simulaties van het toekomstbeeld van de straat. Een infobord of zeil met het beeld en een bijhorende boodschap kan mogelijks meer begrip teweeg brengen voor de hinder en overlast die wegenwerken ontegensprekelijk met zich meebrengen.

Bent u bereid systematisch infoborden met een toekomstbeeld en bijhorende, verduidelijkende, boodschap bij wegenwerken te laten voorzien?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Het gebeurt vandaag al frequent dat  infoborden met een toekomstbeeld worden voorzien op werven van de Stad. Het gaat hier dan voornamelijk over projecten waarbij de veranderingen ingrijpend zijn en een beeld effectief meer zegt dan duizend woorden. Zo werden bijvoorbeeld voor de nieuwe aanleg van het Drongeplein en omgeving, grote pancartes met toekomstbeelden geplaatst rondom het plein. Ook aan de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de Dampoortbedding staat een toekomstbeeld. Sinds enkele jaren worden er ook systematisch vooraankondigingsborden met een woordje uitleg gezet bij wegenwerken van de Stad Gent, ook andere opdrachtgevers worden aangemaand om dit te doen. Hier gaat dus – in vergelijking met vroeger – heel wat extra aandacht naartoe.

Het plaatsen van infoborden mét informatie en/of toekomstbeelden zit dus in stijgende lijn. We blijven hier veel aandacht aan schenken.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.