›› Home ›› Gent

Sanitaire voorzieningen Joan Vandenhouttezaal

4 januari 2016

In het Gravensteen is er aan de Joan Vandenhauttezaal geen onmiddellijk bereikbaar sanitair. Dit is niet erg praktisch, want voor de sanitaire voorzieningen men moet terug naar beneden, tot aan het onthaal. Deze zaal wordt veel gebruikt voor allerlei activiteiten, en vooral voor de oudere aanwezigen is dit niet evident.

Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend op die locatie, maar kan er onderzocht worden of het voorzien van sanitair meer in de nabijheid van de zaal tot de mogelijkheden behoort, eventueel samen met een toegang voor personen met een beperking aan de achterkant van de zaal?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Aan dit probleem wordt een oplossing gegeven in de plannen voor de komende restauratiefasen.

Een volledig nieuwe aanleg met nieuwe hoofdtrap zal worden gecreëerd, waarbij ook de integrale toegankelijkheid van de Joan Vandenhoutezaal zal worden opgelost, dmv. een hefplatform vanaf het voorhof.

Het integraal toegankelijk toilet en het toilet voor het personeel komen op de plaats van de huidige toiletten.

Een nieuw ruimer sanitair (M/V) wordt ondergronds voorzien, ter hoogte van het Noordelijk bijgebouw. Deze ondergrondse werken dienen voorafgegaan door archeologisch vooronderzoek.

De uitgang achteraan de Joan Vandenhoutezaal is de nooduitgang en zal aansluiten aan een nieuwe loopbrug boven de kijkput, die in de aanlegwerken zal gerealiseerd worden.

Martine De Regge
Schepen van Personeelsbeleid, Facility Management en Administratieve Vereenvoudiging

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.