›› Home ›› Gent

Afwerking zijingang stadhuis

4 november 2015

Recent werd de binnenkoer aan de Armenkamer van het stadhuis heraangelegd. De doorgang naar de kabinetten die in de Armenkamer gehuisvest zijn werd daardoor meteen een stuk fraaier. Hoewel ook de weg er naartoe, via de zijingang van het stadhuis, al deels werd aangepakt blijft er nog een echt ‘keldergevoel’ met buizen, kabels, leidingen, voorraad... aanwezig.

De zijingang is momenteel ook de enige mogelijkheid voor personen met een beperking om het stadhuis te betreden. Een verdere opfrissing van de doorgang naar de lift en heraangelegde binnenkoer door bvb. de buizen en kabels weg te werken lijkt met beperkte middelen realiseerbaar en zou ook personen met een beperking een volwaardige toegang tot het stadhuis kunnen bieden.

Concreet heb ik dan ook volgende vraag:

  • Zijn er momenteel plannen om de zijingang van het stadhuis verder af te werken?
  • Zo ja, waaruit bestaan deze werken en wat is hiervoor de timing?
  • Zo nee, bent u bereid de mogelijkheid om deze werken uit te voeren te laten bekijken?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Er is een overeenkomst met Dienst Onderhoud Gebouwen dat zij kredieten ter beschikking stellen - binnen een bestaand raamcontract 'schrijnwerk' - om een verlaagd plafond in de gang te plaatsen. Alleen de laatste meter achteraan kan niet, omdat de buizen daar heel laag liggen en anders de buitendeur niet open kan. Dit zal echer quasi onzichtbaar zijn vanuit de meer publiekstoegankelijke delen.

Ook zal de nis met de buizen afgeschermd worden met een wand met schuifpanelen.
Uitvoering kan pas gebeuren nadat de werken aan het dak van de gemeenteraadszaal afgewerkt zijn, en die lopen tot in het voorjaar van 2016.

Martine De Regge
Schepen van Personeelsbeleid, Facility Management en Administratieve Vereenvoudiging

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.