›› Home ›› Gent

Fietssuggestiestroken scholencampus EDUGO

25 augustus 2015

Op mijn vraag i.v.m. fietssuggestiestroken in de omgeving van de scholencampus EDUGO in Oostakker antwoordde u begin dit jaar dat de aanleg fietssuggestiestroken één van de mogelijkheden is om de omgeving van de scholencampus veiliger te maken, met name in de Sint-Jozefstraat, Krijtekerkweg en Eksaardeserijweg. Er was toen echter nog geen unanieme keuze voor bepaalde oplossingen gemaakt in het overleg met de betrokken actoren.

Met het nieuwe schooljaar voor de deur heb ik volgende vragen:

  • Heeft afgelopen voorjaar verder overleg plaatsgevonden?
  • Zo ja, wat was het resultaat hiervan?
  • Concreet, welke keuzes werden inmiddels gemaakt om tot een veiligere schoolomgeving te komen en op welke termijn zullen deze desgevallend uitgevoerd worden?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Afgelopen voorjaar heeft er inderdaad een overleg plaatsgevonden met de verschillende Edugo-scholen.

Er werden een aantal actiepunten afgesproken. Zo werd het driehoekig pleintje aan de voet van de Eksaardserijweg-brug met haagjes beplant om wildparkeren te vermijden. Ook is de signalisatie in orde gebracht.

Een aantal issues moeten nog verder onderzocht, intern teruggekoppeld en opnieuw besproken worden.

Er wordt op korte termijn een nieuw overleg ingepland waarbij de verdere onderzoeken en bijkomende informatie besproken wordt. Eventuele acties kunnen ook daar weer afgesproken worden.

Er is nog geen concrete keuze gemaakt op vlak van het beveiligen van de schoolomgeving. Er is wel voor de nabije toekoemst een volledige heraanleg van de Sint-Jozefstraat gepland.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.