›› Home ›› Gent

Vernieuwing toegang parking Vrijdagsmarkt

27 augustus 2015

Recent werd de inrit van de parking zuid, net als de voetgangerstoegangen, vernieuwd met een mooie constructie. De Vrijdagmarkt, toch een van de mooiste pleinen van onze stad, en voor veel bezoekers het beginpunt van een bezoek aan Gent, wordt evenwel nog steeds ontsierd door toegangsconstructies, zowel voor wagens als voor voetgangers, die straks 35 jaar oud zijn en getuigen van een visie op pleinaanleg die niet meer van deze tijd is.

Is het Mobiliteitsbedrijf bereid te investeren in de verfraaiing van deze toegangen, en eventueel in een nieuw gebouwtje voor de bewaking?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

We krijgen wel vaker de opmerking dat deze onthaalinfrastructuur van de parking niet tot de mooiste van de stad behoren. Stadsintern zijn hier in het verleden al enkele denkoefeningen gebeurd. Het Mobiliteitsbedrijf zal de bestaande informatie in de komende maanden samenbrengen en bestuderen.

Na beoordeling van al deze gegevens en afweging van de verschillende opties zal een beslissing genomen worden over de aanpak van dit gebouw.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.