›› Home ›› Gent

Verkeerssituatie BRAVOKO-werken

26 mei 2015

Op maandag 18 mei 2015 zijn de veel besproken werken in de Brabantdam van start gegaan. Het gaat in de eerste plaats om archeologisch onderzoek ter hoogte van de Zwaardsteeg en om sonderingen die zouden duren tot eind juni. Alle communicatie en inspanningen ten spijt, zo werd aangekondigd dat de voetpaden toegankelijk zouden blijven en de handelaars perfect bereikbaar zouden zijn, lijkt de verkeersafwikkeling al vanaf dag 1 in het honderd te lopen: de files stapelen zich op, de vitrines van de winkels worden belemmerd door geparkeerde werfwagens...

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • In welke mate wordt kort op de bal gespeeld? Werd de situatie al geëvalueerd en zo ja, welke maatregelen werden/zullen genomen worden?
  • Hoe zal de situatie in de toekomst verder opgevolgd worden en gecommuniceerd worden met de bewoners en handelaars?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Het spreekt voor zich dat de situatie van bij het begin van de werken grondig werd gemonitord ter plaatse en met beelden die de verkeersstromen in kaart brengen. Dit zal ook blijven gebeuren gedurende de rest van de werken.

Op basis van de verkeersomstandigheden werd op donderdag 21 mei (de vierde dag van de werken) volgende wijzingen doorgevoerd:

  • Kouter: afsluiten Vogelmarkt voor verkeer komende van de Kouter
  • Seminariestraat: afsluiten Reep voor verkeer komende van de Seminariestraat.

Deze maatregel zorgt voor minder fileopbouw in de omgeving Vlaanderenstraat / Laurentplein / Brabantdam / Kortedagsteeg.

Om alles nog duidelijker te maken werd vorige week ook extra voorsignalisatie toegevoegd om de werken aan te kondigen:

  • op de hoek van de Schouwburgstraat met de Kouter
  • op de hoek van de Kouter met de Vogelmarkt
  • op de hoek van de Seminariestraat met de Reep
  • op het Graaf van Vlaanderenplein ter hoogte van het Capitole.

Alle wijzigingen en gebeurtenissen op en rond de werf worden telkens gecommuniceerd via de digitale nieuwsbrief van Bravoko. (zie onder). Een groot aantal handelaars en bewoners zijn geabonneerd op deze nieuwsbrief. Bij grote fasewissels wordt er ook een papieren bewonersbrief gebust.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.