›› Home ›› Opinie

Jij beslist!

1 juli 2018

Op 14 oktober bepaal jij welke richting onze stad de komende zes jaar uit gaat. Hieronder vind je meer info over mijzelf en waar ik voor sta. Heb je vragen? Stuur mij zeker een mailtje of PM op Facebook!1) Een levendig, maar leefbaar centrum

De mensen die er wonen en werken vormen de stevige ruggengraat van het centrum. Het evenwicht tussen levendigheid en leefbaarheid moet bewaard en waar nodig hersteld worden, de hardwerkende middenstand en haar ondernemers verdienen meer dan onze steun.

2) Een vlotte mobiliteit voor iedereen

De toenemende mobiliteitsdruk zorgt voor frustratie en ergernis, zeker in de dichtbevolkte binnenstad. Meer respect tussen de weggebruikers is meer dan ook nodig. Dat begint bij het wegnemen van conflicten: auto’s horen niet thuis op het fietspad, fietsers niet op wandelpaden en in verkeersvrije straten.

3) Een internationale uitstraling als cultuurstad

De kenmerkende creativiteit van de Gentenaar zorgt voor een sterke culturele sector. Dat gaat van kleine lokale verenigingen tot de grote, toonaangevende musea. Toch moeten we ambitieus blijven: Gent heeft nood aan bijkomende (speel)ruimte.

4) Een hart voor mensen = een hart voor dieren

Dieren behandel je met respect. Gent moet meer aandacht hebben voor dierenwelzijn door het voorzien van een speciaal opgeleide dierenpolitie.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.