›› Home ›› Opinie

Thuishaven voor KAA Gent Ladies

10 juli 2015

Het vrouwenvoetbal is de laatste jaren bezig aan een stevige opmars. Waar het vrouwenvoetbal decennialang te kampen had met imagoproblemen, lijkt de sport eindelijk de topsportstatus te krijgen die het verdient. De sport wordt steeds populairder, professioneler en de aandacht groeit.

Twee jaar geleden nam ik met trots het meterschap op van de KAA Gent Ladies, een samengaan van Melle Ladies en KAA Gent. Het eerste elftal trad meteen aan in de prestigieuze BeNe-League, een competitie met de beste Nederlandse en Belgische ploegen. Om aan de strenge infrastructurele criteria te voldoen worden de wedstrijden sindsdien gespeeld op de terreinen van KRC Gent-Zeehaven. In afwachting van de realisatie van een eigen infrastructuur bleven de nationale, provinciale en jeugdploegen hun wedstrijden in Melle spelen. Nadat ik herhaaldelijk ben tussengekomen en vooral na de immense inspanningen van de mensen achter de club, is de kogel eindelijk door de kerk en zal KAA Gent Ladies vanaf volgend seizoen een echte eigen thuishaven hebben.

De nationale ploegen zullen hun wedstrijden spelen op de terreinen van KFC Olympia Gent op de Neptunussite in Wondelgem. De accommodatie op de Jan Yoenssite wordt het Jeugdcentrum, waar ook de provinciale ploegen hun wedstrijden zullen spelen. Op beide sites zal de club voortaan ook instaan voor de uitbating van de kantine. Als meter kan ik daar uiteraard enkel tevreden mee zijn en ben ik ervan overtuigd dat dit een belangrijke stap is in de verdere groei van KAA Gent Ladies naar de top van het Belgisch vrouwenvoetbal. Go Buffalo!

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.