›› Home ›› Opinie

Dierenasiel zoekt gulle gevers

15 december 2014

De infrastructuur van het dierenasiel aan het Citadelpark verkeert in bijzonder slechte staat. Op vlak van dierenwelzijn, hygiëne en huisvesting kunnen de wettelijke normen niet meer gehaald worden. De mensen van het asiel doen wat ze kunnen om alles zo netjes mogelijk te houden, maar door het verouderde gebouw zijn de hondenkennels niet onderhoudsvriendelijk. De stad Gent en het dierenasiel zijn ook al jaren op zoek naar een oplossing.

Al snel bleek dat een verbouwing of een uitbreiding geen optie was. Er werd een verhuis naar de Noorderlaan in het vooruitzicht gesteld. Toen ik vorig jaar informeerde naar de stand van zaken bleek het dossier op koers te zitten: de Stad had middelen vrijgemaakt in de meerjarenbegroting, het dierenasiel zou zelf ook een deel van de middelen inbrengen en er werd een plan opgemaakt.

Uit een kostenraming blijkt nu echter dat meer dan het dubbele van het voorziene budget nodig zal zijn. In dialoog met het dierenasiel wordt gezocht naar pistes om de kosten te drukken. Ook crowdfunding kan voor bepaalde delen van het asiel een oplossing bieden.

Al een hele poos kaart ik de moeilijke situatie in het dierenasiel aan en zelf heb ik al verschillende keren ter plekke vastgesteld hoe schrijnend de toestand er is: te kleine kooien, plaatsen waar het binnen regent, stinkende koten... Nu de dringende verhuis terug in het slop zit, vind ik dat het tijd is voor actie. Daarom heb ik het idee opgevat een benefiet te organiseren. Ik ben er immers van overtuigd dat veel Gentenaars bekommerd zijn om het dierenasiel en graag hun duit in het zakje willen doen. Zo kunnen we de vele vrijwilligers ondersteunen in hun werk en de meest dringende noden lenigen. U verneemt spoedig meer over de benefiet!

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.