›› Home ›› Opinie

Dieren zijn een volwaardig deel van onze stad

4 augustus 2018

Huisdieren zijn een deel van ons gezin. Ze verdienen dan ook een echte plaats in onze stad. Als gemeenteraadslid neem ik al zes jaar initiatieven die het dierenwelzijn bevorderen en misbruik hard aanpakken. Meer weten? Lees hier verder. 

Als gemeenteraadslid heb ik mij bijzonder ingezet voor het dierenwelzijn in Gent. Naast de bouw van een nieuw dierenasiel zorgde ik ook voor de huisdiersticker, die ondertussen in gans Vlaanderen werd ingevoerd. Zo weet de brandweer dat er dieren in huis zijn wanneer het brand en de eigenaars niet aanwezig zijn. Ik deed ook voorstellen voor een dierenbegraafplaats, een hondenlosloopweide en -zwemplaats en een dierenpolitie die kordaat optreedt tegen misbruik en verwaarlozing.

In ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben we dierenwelzijn ook opgenomen als een apart hoofdstuk. Want voor ons zijn dieren een volwaardig deel van onze stad.

DIERENWELZIJN

Dieren spelen een belangrijke rol in het leven van mensen, en dierenwelzijn staat sterker op de agenda dan ooit tevoren. De lokale besturen blijven een belangrijke rol spelen, onder meer inzake zwerfdieren en optreden tegen mishandeling. De nieuwbouw voor het Gentse Dierenasiel is een bijzonder belangrijke stap geweest in de voorbije legislatuur, net als de hondenzwemplaats aan de Watersportbaan. We zoeken in de komende jaren naar bijkomende locaties voor loopweides en zwemplaatsen.


De politie en de brandweer hebben hebben een belangrijke taak inzake dierenwelzijn. We pleiten dan ook voor het opbouwen van voldoende expertise bij deze diensten, zodat eerste vaststellingen voldoende daadkrachtig worden afgehandeld. We coördineren dit met de Vlaamse Inspectiediensten, en zorgen voor een goede registratie en opvolging van inbreuken op het dierenwelzijn.


Daarnaast pleiten we ook voor een dierenbegraafplaats en strooiweide in Gent, geïntegreerd in de begraafparken, en bouwen we, in samenwerking met lokale dierenorganisaties, een educatieve communitywerking uit.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.